Saturday, December 5, 2009

Bidt voor Hongarije!

GZB Gebedskalender week 2 (3-9 januari 2010): Centraal en Oost-Europa

Anne-Marie Kool werkt sinds 1987 in Hongarije. Zij is hoogleraar missiologie aan de Karoli Gaspar Reformatus Universiteit en directeur van het Central and Eastern Institute for Mission Studies

Zondag 3 januari : Het algehele gevoel van hopeloosheid en apathie als gevolg van de diepe morele en financiele crisis neemt met de dag toe. Bidt dat de boodschap van hoop in Jezus Christus helder mag doorklinken. Bidt voor kerkelijke leiders met visie, geestelijk inzicht en onderscheidingsvermogen. Dank voor zichtbare tekenen van het Koninkrijk! Bidt om vernieuwing en doorwerking van God’s Geest van verzoening en vergeving in het verwerken van het verleden. Bidt vooral dat er visie mag groeien om de grote Roma (zigeuner) minderheid te bereiken.

Maandag 4 januari : Vele studenten uit Hongarije en omliggende landen wachten gespannen af wanneer het Master in Theology programma in missiologie weer kan beginnen. Bidt dat alle hindernissen zullen verdwijnen!

Dinsdag 5 januari : Het Zendingsinstituut vervult de rol van een bijtank station en een platform voor geestelijke vernieuwing en inspiratie voor studenten, predikanten en missionaire werkers uit de regio. Bidt voor de velen van hen die worstelen met familieproblemen en burn-out.

Woensdag 6 januari : Anne-Marie is aktief betrokken bij allerlei netwerken in Midden- en Oost-Europa. In de praktijk betekent dit dat ze vaak een rol van mentor vervult voor oud-studenten en (jonge) docenten missiologie. Bidt dat het vak missiologie meer ruimte krijgt als verplicht vak in de predikantenopleidingen.

Donderdag 7 januari : Dankt dat Anne-Marie na een langdurige ziekte weer kan werken. Bidt voor kracht en wijsheid, voor gezondheid en bescherming, en voor dagelijkse vernieuwing in haar persoonlijke gebedsleven om zo „stand te kunnen houden tegen de listen van de duivel” (Cf. Ef. 6: 13). Dankt dat ze zich gesterkt mag weten door de vele gemeenten die achter haar staan, m.n. die van Houten en Oud-Alblas.

Vrijdag 8 januari : Bidt voor de leiding van de Karoli universiteit, om wijsheid, toewijding en volharding, dat de universiteit haar belangrijke roeping mag vervullen als christelijke universiteit in een maatschappij die in toenemende mate geseculariseerd is

Zaterdag 9 januari : Dankt voor jonge mensen die bereid zijn elders in de wereld zendingswerk te verrichten. Bidt dat hun leven zal spreken, dat Gods Geest alle talen spreekt en grenzen doorbreekt. Bidt voor open deuren en dat meerderen hun voorbeeld zullen volgen.