Tuesday, August 16, 2016

Jubileum concert Stichting Hulp Oost-Europa in Harderwijk


 

Kinga Bán zingt tijdens het jubileumconcert van stichting Hulp Oost-Europa, die 40 jaar bestaat. Het concert heeft plaats op 10 september 2016 om 20.00 uur in de Grote Kerk in Harderwijk (Kerkplein 1). Tijdens dit concert zal ook het Hervormd Mannenkoor IJsselmuiden-Grafhorst o.l.v. Freddy Veldkamp optreden. Het orgel wordt bespeeld door Harry Hamer. Hans van Roest speelt vleugel en Marloes de Jong speelt viool. Het concert is gratis.

Het concert wordt gehouden wegens het 40-jarig bestaan van stichting Hulp Oost-Europa. Kinga Bán is gevraagd om medewerking te verlenen, omdat haar Hongaarse grootouders een van de eerste contacten waren die Hulp Oost-Europa had in Hongarije. Kinga is bekend vanwege haar optredens bij Sela. Ze zingt vanaf haar 12e jaar in de kerk en is in 2005 afgestudeerd aan het conservatorium. Kinga is betrokken bij de Opwekkingsconferentie en heeft meegewerkt aan Psalmen voor Nu en Life@Opwekking. Ook zong ze een aantal jaren in het koor Gospel Boulevard. Naast Sela zingt ze bij trouwdiensten en geeft ze zangworkshops.

Sinds 1976 helpt de stichting plaatselijke christelijke gemeenten in Oost-Europa om diaconaal bewust te zijn en oog en hart te hebben voor de naaste in nood. Hulp Oost-Europa helpt ook bij gemeenteopbouw, zodat het Koninkrijk van God wordt uitgebreid. Het christelijk onderwijs krijgt ook steun, zodat kinderen worden voorbereid om hun plek in de maatschappij te krijgen en volgelingen van de Here Jezus worden. Dit jaar wil de stichting het kinderwerk in Oost-Europa centraal stellen. Kinderen hebben immers de toekomst. Dit perspectief wil de stichting we ook kinderen in Oost-Europa bieden. Daarom zal er tijdens het jubileumconcert de collecte gehouden voor dit doel.


Datum: 10-09-2016
Locatie: Grote Kerk Harderwijk (Kerkplein 1)
Aanvang: 20:00 uur

Lees meer: https://hulpoosteuropa.nl/agenda/jubileumconcert-in-harderwijk/