Tuesday, November 2, 2010

2010. 10. 16.-24. között Cape Town-ban tartották a III. Lausanne-i Világ Evangélizációs Kongresszust

D. Szabó Dániel, a Református Presbiteri Szövetség és az Aliansz Evangéliumi Szövetség elnöke 2010 november 2-án, kedden reggel a 7.30 órától kezdődő „Lelkész Kör Budapestért„ imareggelijén igehirdetéssel és beszámolóval szolgált a résztvevő lelkipásztoroknak és keresztyén lelki vezetőknek.

Budapesten, a Szilágyi Dezső téri gyülekezet termében összegyült körből többen is részt vettek a 2010 október 16.-24. között Cape Town-ban tartott Lausanne-i Világ Evangélizációs Kongresszuson melynek lelkületéből megérezhettünk valamit ezen a reggelen.

2010 október 16.-24. között Cape Town-ban tartották a III. Lausanne-i Világ Evangélizációs Kongresszust.

A keresztyén Egyház minden földrészen alapvető kihívásokkal néz szembe, amelyek nem csak a létét fenyegetik, de hitének alapját támadják. ,,Az Egyház fontos globális kérdésekkel néz szembe, amelyek szükségessé tesznek globális beszélgetést, hogy globális megoldásokat találhassunk rá.” (Rev. Doug Birdsall, a Lausanne Szövetség elnöke.)

Ennek a globális beszélgetésnek fórumot teremtve a Lausanne Mozgalom az Evangéliumi Világszövetséggel karöltve hívta össze a III. Lausanne-i Világkongresszust, amelyre a világon élő 420 millió evangéliumi keresztény képviseletében, 197 országból több mint 4,200 egyházi és missziós vezető jött össze a dél-afrikai Fokvárosban 2010 október 16-25 között. A Kongresszus globális fórumot biztosított keresztyén vezetők számára – mind a Kongresszus előtt, alatt és után –, hogy imádkozó szívvel közösen keressék Isten vezetését abban, hogy korunk kihívásai közepette, hogyan képviselhetik Krisztus személyét és üzenetét érthető és kultúrálisan helyénvaló módon. A Dr. Billy Graham és Johh Stott kezdeményezésére a svájci Lausanne-ban 1974-ben életre hívott I. Lausanne-i Világkongresszus és az 1989-ben a fülöp-szigeteki Manilában megrendezett II. Lausanne-i Világkongresszus óta a világ – s benne az Egyház – új, globális kihívásokkal néz szembe.

Olvasd tovább: