Monday, December 27, 2010

Uitnodiging Themadag Gemeentecontacten 8 januari 2011

Uitnodiging

 

Themadag gemeentecontacten

8 januari 2011

10.00 tot 15.00 uur

Sionkerk Houten

 

 

Het is bijna twee jaar geleden dat wij in Houten een themadag gemeentecontacten hebben georganiseerd.

 

Het was een unieke gelegenheid om met elkaar stil te staan bij de contacten die kerkelijke gemeenten in Nederland onderhouden met gemeenten in Hongarije en Roemenië.

 

Centraal stond de vraag: hoe samen missionair gemeente zijn. Sinds de eerste contacten vanuit Nederland zijn ontstaan is er veel veranderd zowel in Nederland als ook in Roemenië in Hongarije. Verschillende mensen herinneren zich nog het begin: Bijbels en Christelijke lectuur smokkelen en waar mogelijk humanitaire hulp bieden. Na de val van het communisme kwam er een nieuwe tijd waarin de contacten wederzijds gewoon georganiseerd konden worden. En hoewel de vraag naar materiële ondersteuning nog niet geheel voorbij is komen er meer en meer vragen naar boven die te maken hebben met de gezamenlijke positie: hoe vorm geven aan het gemeente zijn in een seculiere wereld.

 

Daarbij komt ook de vraag hoe jongere generaties het gemeentecontact vorm willen geven.

 

Reden voldoende om opnieuw een bijeenkomst te organiseren. Ik hoop komende Kerstdagen en jaarwisseling in Nederland door te brengen en deze gelegenheid gebruiken om u uit te nodigen om verder met elkaar van gedachten te wisselen over de vragen waarvoor wij ons gesteld zien.

 

Juist de afgelopen periode heb ik in verschillende gesprekken in Hongarije vernomen dat er groeiende belangstelling is voor contacten en met name om de vragen van het gemeente zijn in deze tijd met elkaar te bespreken.

 

Graag wil ik u uitnodigen voor de bijeenkomst op 8 januari. Wij kunnen gebruik maken van de ruimten van de Sionkerk.

 

Het is de bedoeling om middels enkele korte inleidingen stil te staan bij de ontwikkelingen in de regio en daarna vooral ook ervaringen en ideeën uit te wisselen.

 

Evenals vorige keer is Mineke Hardeman ( mhardeman@planet.nl, tel. Nr 06 51424885) contactpersoon voor de verdere organisatie.

 

Wilt u zich bij haar aanmelden. U kunt ook bij haar terecht voor eventuele vragen en opmerkingen. Mocht u andere mensen kennen die mogelijk geïnteresseerd zijn in deze bijeenkomst laat het ons dan even weten dan zullen wij hen ook uitnodigen. In verband met de voorbereidingen verzoeken wij u zich voor 31 december 2010 aan te melden.

 

Om de kosten te dekken vragen wij van alle deelnemers een bedrag van €10,00 die u ter plaatse kunt voldoen.

Graag wens ik u gezegende Feestdagen.

 

Hartelijke groet

 

Dr. Anne-Marie Kool